O reţetă gustoasă pe zi: Desert festiv cu alune
Preparare
1. Separi albuşurile de gălbenuşuri şi le baţi spumă tare. Adaugi zahărul şi baţi în continuare, pui gălbenuşurile unul câte unul, esenţa de vanilie şi nuca măcinată. Pui făina cernută şi amesteci încet de jos în sus.2. Torni compoziţia într-o formă detaşabilă de tort, unsă cu ulei şi tapetată cu făină. Dai forma la cuptor 30 de minute, după care laşi blatul să se răcească.3. Pui gelatina la înmuiat în 250 ml de apă pentru 10 minute, după care o topeşti pe foc. Alunele le prăjeşti în cuptor şi le cureţi de coajă. Opreşti câteva pentru ornat, iar restul le dai prin maşina de tocat sau le fărâmiţezi la robot.4. Baţi frişca bine şi opreşti un sfert din ea pentru ornat. Adaugi gălbenuşurile peste frişcă, esenţa de portocale, gelatina topită şi un pic răcită şi amesteci bine.5. Laşi blatul în forma de tort, torni crema şi dai la rece o oră. Scoţi tortul din formă, îl ungi cu frişcă pe margine şi îl tapetezi cu alunele măcinate. Cu ajutorul unui poş, faci floricele din frişcă şi pui alune întregi. Îl dai la rece pentru două ore.