Reţete de la cititori: Tort tiramisu cu cremă de nes – Ana Guran
Se separă ouăle, se bat albuşurile spumă cu zahărul. Se adaugă gălbenuşurile, făina amestecată cu praful de copt şi apoi cacao. Zahărul se pune tot o singură dată şi se stropeşte cu 2-3 linguri de apă.
Crema de nes: 4 ouă întregi se amestecă cu 300 g zahăr şi 4-5 plicuri de nes. Se fierb jumătate de oră pe baie de abur. După ce se răceşte se adaugă un pachet de unt (Butter) şi 100 g nucă zdrobită.Dacă nu este suficient de tare crema, se pune gelatina.
Crema de mascarpone: 2 cutii mascarpone de 250 g, 200 g zahăr pudră, 200 g frişcă lichidă.
Se bate frişca lichidă şi amestecă cu mascarpone şi cu zahăr pudră. Se împarte în două părţi blatul, pe primul blat se pun vişine din compot, apoi crema de mascarpone. Pişcoturile se înmoaie în cafea şi se aşează peste crema de mascarpone, apoi se pune crema de nes şi ultimul blat. Se îmbracă tortul în frişcă.