Reţete de la cititori: Prăjitura Zăpezii – Clementina Cojan

6 ianuarie 2014 15:35   Rețete
Ultima actualizare:

Ingrediente: Pentru foi: 2 ouă, 9 linguri zahăr, 9 linguri lapte, 9 linguri ulei, 1 pliculeţ amoniac, 18 linguri făină, un praf de sare.

Crema: 1/2 l lapte, 3 linguri făină, 250 g zahăr pudră, 4 linguri zahăr vanilinat, 200 g unt, 3 linguri dulceaţă de zmeură.Pentru decor: zahăr pudră vanilinat.                                                                        

Preparare

Pentru foi se mixează ingredientele şi din aluatul obţinut se coc 5 foi pe dosul tăvii, unsă cu ulei şi tapetată cu făină.Pentru cremă se amestecă făina cu laptele şi se fierbe până se îngroaşă. Se lasă la răcit şi se freacă cu zahărul, untul şi zahărul vanilinat. Se obţine o cremă spumoasă. Asamblăm prăjitura: foaie, cremă, foaie, întindem cele 3 linguri de dulceaţă de zmeură, foaie, cremă şi ultima foaie peste care presărăm din abundenţă zahăr pudră vanilinat. O tăiem a doua zi.

Mai multe