Reţete de la cititori: Prăjitura «Blana de urs» – Clementina Cojan
Ingrediente: 2 ouă, 50 g unt, 200 g zahăr, 250 ml lapte, un plic zahăr vanilinat, un plic praf de copt, un praf de sare, 400 g făină.
Pentru glazură: 200 g zahăr, 200 g margarină, 200 ml lapte, 1 fiolă esenţă de rom.Pentru ornat: nucă românească măcinată-300 g.
Preparare
Pentru blat se mixează ingredientele. Se adaugă făina. Compoziţia obţinută se toarnă în tava unsă şi tapetată cu făină şi se dă la cuptor 30 minute. Între timp se pregăteşte glazura. Se pun într-o crăticioară toate ingredientele şi se amestecă la foc mic, până când zahărul se topeşte. Prăjitura coaptă, se lasă să se răcească, apoi se taie cubuleţăe care se trec prin siropul călduţ. Cubuleţele glazurate se trec prin nucă măcinată şi se pun pe un grătar. Se aşează pe platou şi se dau la rece. Se pot păstra până la 7 zile.