Reţete de la cititori: Prăjitură regală cu cremă de lămâie – Clementină Cojan

10 ianuarie 2014 15:36   Rețete
Ultima actualizare:

Ingrediente: Blatul 1: 2 ouă, 7 linguri zahăr, 3 linguri smântână, 3 linguri iaurt, 1 linguriţă bicarbonat de sodiu, 3 linguri cacao, 4 linguri făină, 1 praf de sare.

Blatul 2: 2 ouă, 7 linguri de zahăr, 3 linguri smântână, 3 linguri iaurt, 1 linguriţă bicarbonat de sodiu, 4 linguri mac, 5 linguri făină, un praf de sare.Blatul 3: 2 ouă, 7 linguri de zahăr, 3 linguri smântână, 3 linguri iaurt, 1 linguriţă bicarbonat de sodiu, 4 linguri nucă măcinată, 4 linguri făină.

Crema: 1 pachet margarină Rama cu gust de unt, 1 plic budincă cu gust de lămâie, 6 linguri zahăr, 2 plicuri zahăr vanilinat, 400 ml lapte.Pentru decor: bombonele colorate                                                                                      

Preparare

Pregătim fiecare blat în parte, separat, mixând ingredientele. Obţinem o cocă de consistenţa smântânii, pe care o coacem în tava unsă şi tapetată cu făină. După ce am terminat de copt toate cele 3 blaturi, pregătim crema. Batem bine margarina cu zahărul până ce devine spumoasă. Pregătim budinca, apoi o lăsăm să se răcească. Când aceasta s-a răcit, încorporăm puţin câte puţin margarina, până ce obţinem o cremă pufoasă. Umplem blaturile. Blatul cu cacao, cremă, blatul cu mac, cremă, blatul cu nucă şi întindem cremă peste prăjitură şi o decorăm cu bombonele colorate.

Mai multe