Reţete de la cititori: Supă de pui de casă cu găluşte - Elena Stănescu
Ingrediente: carne de pui, 1/2 ardei gras, o bucată ţelină, 2 morcovi, 1 ceapă, 2 ouă, griş, sare sau vegeta, pătrunjel verde tocat.
Mod de preparare:
Într-o oală se pune la fiert carnea de pui după ce a fost spălată şi se adaugă ardeiul, ţelina, morcovii tăiaţi rondele şi ceapa curăţată de coajă şi spălată. Se lasă la fiert. După ce s-au fiert legumele şi carnea, se scot afară lăsându-se în supă numai morcovul. Cele două ouă se bat într-un castron, se adaugă puţină sare şi griş amestecându-se bine să nu se formeze cocoloaşe. Cu o linguriţă se iadin amestecul rezultat şi se pun în supă găluştele (depinde de fiecare cât vrea să le facă de mari). Când acestea se ridică la suprafaţă în supă se pune pe fiecare găluşcă câte o linguriţă de apă rece pentru a fi pufoase. În supă se pune sare sau vegeta după gust şi când găluştele sunt fierte se adaugă pătrunjelul tocat mărunt. Se ia supa de pe foc şi se acoperă oala cu un capac.