Reţete de la cititori: Plăcintă cu brânzică de vaci - Elena Angheluţă

16 ianuarie 2014 7:34   Rețete
Ultima actualizare:

Ingrediente: 1 pachet de foi de plăcintă, 1 kg brânză de vaci, 400 g zahăr, 4 ouă, 1 vârf de cuțit de sare, 100 g stafide, rom  esenţă, 2 plicuri  zahăr vanilat, unt topit sau ulei  pentru uns foile.

Preparare

Foile  de  plăcintă  le lăsăm  să  se  dezgheţe la  temperatura  camerei, între timp  noi  ne  ocupăm de  compoziţie, pentru  început punem stafidele la înmuiat în  apă călduţă  cu  puţin rom.

Brânza pusă într-un bol o amestecăm cu zahărul, cu ouăle şi mirodeniile  aferente, amestecăm  până se încorporează toate, stafidele trecute prin sită le  adăugăm şi le amestecăm uşor. Ungeți bine o tavă cu unt/ulei.

Am împărţit pachetul de foi în trei părţi, foile  trebuie unse fiecare în parte, adăugăm compoziţia şi o rulăm uşor aşa  procedăm până terminăm foile şi compoziţia, le aşezăm în  tavă, eu  am uns foile cu un ou bătut şi le-am dat la cuptor pentru 30 minute. Când este gata pudrăm cu zahăr vaniliat.

Mai multe