Reţete de la cititori: Tort cu urdă, nuci, piure de castane şi pudră de roşcove - Anişoara Ursan
Ingrediente (pentru o formă cu dimensiunea de 22 cm)Blat: 200 g biscuiţi fragezi, 150 ml margarină lichidă, esenţă de rom, o mână de miez de nucă.Crema maro: 4 linguri de smântână, 3 linguri de piure de castane, un plic de gelatină (10 g), o lingură praf de roşcove.
Crema albă: 200 g urdă, 3 linguri de smântână, 100 g zahăr pudră, 1 plic de geletină.Decor: jumătăţi de biscuiţi, miez de nucă şi pudră de roşcove.
Preparare
1. Se macină biscuiţii la robot apoi se încorporează în ei margarina lichidă, miezul de nucă mărunţit şi esenţa. Se amestecă bine apoi se întinde în forma rotundă de tort, se presează şi nivelează bine cu o lingură şi se dă la rece.
2. Se prepară crema de piure mixând bine piureul de castane cu smântână, praful de roşcove şi apoi se toarnă geletina pe care întâi am hidratat-o în 100 ml apă rece şi apoi am topit-o la bain marin. Se toarnă deasupra blatului de biscuiţi şi se dă circa 15 minute la rece.
3. Se prepară şi cealaltă cremă mixând bine urda cu smântâna şi zahărul pudră apoi se adaugă gelatina topită în acelaşi mod ca mai sus şi turnăm crema deasupra celeilalte. Se dă la rece circa 15 minute apoi se decorează cu jumătăţi de biscuiţi şi miez întreg de nucă. Se lasă cel puţin 2 ore la rece dar ideal ar fi să se lase toată noaptea şi apoi se feliază. Se serveşte pudrată cu pudră de roşcove.