Reţete de la cititori: Tort de ciocolată - Elena
Ingrediente pentru blat: 5 ouă, 2 linguri făină, 3 linguri cacao, 5 linguri de zahăr.Ingrediente pentru cremă: 5 ouă, 250 g zahăr, 5 linguri cacao, 250 g unt cu grăsime 80%.Ingrediente pentru sirop: 200 ml apă, 5 linguri de zahăr, 1 esenţă rom.
Mod de preparere:
Se separă albuşul de gălbenuş, se bate spumă cu cele 5 linguri de zahăr apoi se adaugă în ploaie făina amestecată cu cacao şi se amestecă încet. Se introduce la cuptor până este copt. După ce s-a răcit blatul se taie în trei părţi egale pe orizontală.Pentru cremă se freacă ouăle cu zahărul pe bain marie până începe să scadă, se adaugă cacao, se mai lasă până se încorporează, apoi se ia de pe foc şi se lasă la răcit. Separat se freacă untul, iar când crema de cacao este aproape răcită se adaugă peste unt câte o lingură până când se încorporează toată. Blaturile se însiropează cu sirop, se umplu cu cremă, se îmbracă tortul în ciocolată şi se decorează după preferinţă.