O reţetă gustoasă pe zi: Piure la cuptor

22 ianuarie 2014 7:38   Rețete
Ultima actualizare:

Ingrediente1 kg cartofi albi4 ouă 4 linguri cu smântână 6 crenvurşti1 ardei gras roşu1 ceapă 1 vânătă100 g caşcaval

Preparare1.    Fierbi cartofii în apă cu sare şi după ce s-au fiert şi i-ai scurs deapă îi pasezi. Amesteci apoi pasta de cartofi cu ouă şi smântână şi condimentezidupă gust.2.     Cureţi ceapa, o tai peştişori şi o înmoi în ulei după care adaugi ardeiulgras, crenvurştii şi vânăta. Le laşi să se călească împreună şi, când sunt aproape gata, le iei de pe foc.3.     Împarţi piureul în două, pui un prim strat într-o tavă, peste el pui amestecul de legume şi crenvurşti, acoperi cu al doilea strat de piure şi dai la cuptor. Cu 5 minute înainte de a fi gata, scoţi tava, presari caşcavalul şi mai laşi 5 minute să se gratineze. Aduci la masă cu murături. 

Mai multe