Reţete de la cititori: Prăjitura Hawaii - Daniela Butnaru
Ingrediente: o conservă mare de cocktail de fructe (ananas, pere, simplă, struguri, cireşe), 150 g unt, 150 g zahăr, un praf de sare, 2 ouă, 250 g făină, 25 g nucă de cocos, 2 linguriţe praf de copt, 4 linguri suc de lămâie, puţin unt pentru unsul formei şi puţin griş pentru tapetat forma.
Turnăm conţinutul conservei într-o sită şi lăsăm să se scurgă bine. Tăiem bucăţile de fructe în bucăţele potrivite.
Batem bine untul (la temperatura camerei) cu zahărul şi praful de sare, adăugăm ouăle şi amestecăm până s-a dizolvat zahărul complet. Făina se amestecă cu nuca de cocos şi praful de copt şi se încorporează în amestecul din unt, zahăr, ou.
La sfârşit adăugăm sucul de lămâie şi fructele. Aluatul îl turnăm în forma unsă şi tapetată şi nivelăm puţin. Lăsăm în cuptor pentru aproximativ 50 minute. Scoatem şi lăsăm la răcit.