Rețete de la cititori: Pizza Carnivora – Aura Dogaru
Ingrediente Blat: 225 g făină, sare, 1 pacheţel de drojdie, 2 linguri de ulei, sos de roşii, oregano.
Topping: 100 g bacon, 200 g şuncă, 200 g muşchiuleţ de porc afumat, 150 g ciuperci champignon, 100 g caşcaval, un ardei gras, o roşie, o ceapă mai mică.
Mod de preparare
Se amestecă ingredientele pentru blat şi se adaugă apă fierbinte cât să se formeze un aluat moale, dar nu lipicios. Se frământă pe o suprafaţă tapetată cu făină, până ce devine pufos şi neted. Se întinde un blat potrivit tăvii în care vom coace pizza şi se aşează în tava unsă cu ulei şi tapetată cu făină.
Se adaugă sosul de roşii amestecat cu oregano şi carnea tăiată felii foarte subţiri, ciupercile şi legumele tăiate feliuţe subţiri. Se ţine la cuptor 15 minute, până când marginile devin aurii. Se scoate pizza, se adaugă caşcavalul şi se introduce la cuptor, până începe să se topescă.Pizza Carnivora se serveşte caldă.