Rețete de la cititori: Şniţele de pui picante – Gabriela Antici
Ingrediente: 1 piept de pui dezosat, 2 ouă, 200 ml lapte, 6 căţei usturoi, 1 roşie, sare, piper, 200 g făină, ulei.
Preparare
Pieptul de pui îl spălăm şi îl tăiem felii subţiri. Eu am preferat să nu le mai bat cu ciocanul. Le condimentăm cu sare şi piper după gust. Acoperim cu folie alimentară şi dăm la rece 10 minute.
Căţeii de usturoi îi curăţăm şi îi pisăm, adăugăm puţin ulei şi frecăm mujdeiul. Adăugăm roşia dată prin răzătoarea mică şi amestecăm. Ouăle le batem cu sare şi adăugăm laptele şi 3/4 din făină. Amestecăm bine până se omgenizează. Restul de făină o vom pune pe o farfurie. Felia de şniţel o trecem prin usturoiul pregătit, făină şi compoziţia de ouă. Le prăjim pe ambele părţi în uleiul încins până se rumensc frumos. Apoi le scoatem pe un şerveţel absorbant.