Reţete de la cititori: Gogoşi cu ciocolată – Gabriela Antici
Ingrediente:Aluat: 2 ouă, 1 cub drojdie, 650 g făină, 1/2 linguriţă sare, 3 plicuri zahăr vanilat, 2 linguri zahăr, coajă rasă de la o lămâie, 1 lingură unt, 100 ml apă minerală, 250 ml ulei pentru prăjit, zahăr pudră.
Umplutura: ciocolată.
Preparare Prima dată pregătim o maia din 150 g făină, apa minerală, zahărul şi drojdia şi lăsăm 10 minute la dospit. Între timp mixăm ouăle cu zahărul vanilat şi coaja rasă de la o lămâie.
Făina rămasă o amestecăm cu o jumătate linguriţă sare după care facem o gaură în mijloc. Adăugăm maiua şi compoziţia de ou şi începem să frământăm. Pe la sfârşitul frământării adăugăm lingura de unt topit şi frământăm în continuare (în caz că se lipeşte mai adăugăm făină). Lăsăm la dospit 40 minute până îşi dublează volumul.Întindem o bucată de aluat pe masa de lucru, grosimea aluatului să aibă minim 0.5 cm şi începem să decupăm cerculeţe cu ajutorul unui pahar.
Procedăm la fel şi cu restul de aluat.
Între timp punem uleiul la încălzit iar când s-a încins bine adăugăm gogoşile. Le prăjim pe ambele şi le scotem pe un şerveţel absorbant. Le pudrăm cu zahăr cât timp sunt încă fierbinţi.După ce s-au răcit puţin le umplem cu ciocolată sau finetti.