Reţete de la cititori: Tartă cu mere – Ion Stănescu
Ingrediente:- 4 mere- 5 ouă- 5 linguri zahăr- 5 linguri făina- puţin praf de copt- 2 pliculeţe zahăr vanilat- ulei pentru uns tava
Mod de preparare:
Merele se spală, se decojesc de coajă, se taie pe jumătate, se scot sâmburii şi apoi se taie în feliuţe nici prea subţiri nici foarte groase. Se pregăteşte tava de tartă, care se unge cu puţin ulei, se împrăştie zahărul vanilat peste toată tava şi se aşează feliile de mere ca să acopere toată suprafaţa tăvii. Se face blatul astfel: se bat albuşurile spumă cu zahărul, se adaugă gălbenuşurile apoi se încorporează făina amestecată cu praful de copt.Compoziţia rezultată se pune în tava de tarta peste mere şi apoi se dă tava la cuptor până se coace tarta.Când s-a copt se scoate tava din cuptor, se lasă câteva minuţele apoi se răstoarna pe un platou rotund.