Reţete de la cititori: Prăji fină cu iaurt – Pîrvuleţ Nicoleta

4 februarie 2014 18:06   Rețete
Ultima actualizare:

Pentru a măsura ingredientele lichide şi solide folosim paharul de iaurt. Cu cât paharul are un gramaj mai mare, cu atât avem o prăjitură mai voluminoasă.

Ingrediente:-         3 ouă-         2 pahare zahăr-         1 pahar ulei-         1 pahar amidon alimentar-         1 pahar iaurt gras-         coajă răzuită de lămâie-         esenţă de vanilie / zahăr vanilat ( 2 pliculeţe)-         un praf de sare-         opţional: fulgi de migdale, merişoare confiate

  Mod de preparare:

Separăm albuşurile de gălbenuşuri. Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare.

Galbenuşurile se mixează cu zahărul până devin o spumă gălbuie. Se adaugă pe rând celelalte ingrediente: uleiul, iaurtul, coaja de lămâie, esenţă de vanilie. Se amestecă bine. La  final adăugăm şi amidonul alimentar amestecând cu grijă cu ajutorul unei spatule.

Adăugăm 2-3  linguri din albuşurile bătute spumă şi amestecăm energic. Se adaugă şi restul de spumă şi se amestecă uşor cu spatula pentru a creşte aluatul.

Turnăm compoziţia într-o tavă inelară (putem presara fulgi de migdale şi merişoare confiate) şi o introducem la cuptorul preîncălzit pentru aproximativ 30-35 minute (până se rumeneşte frumos).

Se pudrează cu zahăr pudră vanilat.

Mai multe