O reţetă gustoasă pe zi: Supă de ceapă

7 februarie 2014 9:29   Rețete
Ultima actualizare:

Ingrediente4 cepe3 linguri ulei de măsline½ l supă de legume1 lingură făină100 g caşcaval ras4 felii de pâine albă1 vârf de cuţit de nucşoarăsare piper

Preparare

1.    Cureţi ceapa, o tai felii şi o căleşti în ulei bine încins până devine aurie. Adaugi făina desfăcută cu puţină supă şi, când începe să se îngroaşe, adaugi supa de zarzavat, condimentele şi laşi să fiarbă 30 de minute, acoperită cu un capac.

2.    Între timp, prăjeşti feliile de pâine într-o tigaie şi, când sunt rumenite uşor pe ambele părţi, le transferi într-o formă. Le presari cu caşcaval şi le dai la cuptor pentru câteva minute, până se topeşte acesta.

3.    Scoţi pâinea, o tai pătrate sau triunghiuri, le pui în boluri sau farfurii adânci şi torni peste ele supa fierbinte. Serveşti imediat.

Mai multe