O reţetă gustoasă pe zi: Plăcintă cu spanac
IngredientePentru aluat½ kg făină 1 cub de drojdie proaspătă 1 linguriţă sare1 linguriţă zahăr 2 ouă2 linguri ulei 200 ml apăPentru umplutură600 g spanac congelat 200 g brânză de oaie 1 ou 1 ceapă mică ulei
Preparare
1. Pentru aluat, cerni făina într-un castron, adaugi drojdia sfărâmată şi uleiul. Pui şi 200 ml apă călduţă, apoi ouăle, sarea, zahărul şi frămânţi. Laşi aluatul să crească 20 de minute.
2. Fierbi spanacul congelat după indicaţiile de pe pungă. Tai brânza cubuleţe şi ceapa peştişori, iar oul îl baţi ca pentru omletă. Căleşti ceapa în puţin ulei şi adaugi spanacul bine scurs. Apoi, adaugi oul bătut şi brânza. Amesteci şi iei de pe foc.
3. Ungi cu ulei tava. Împarţi coca în 2 părţi inegale (2/3 şi 1/3 din compoziţie). Partea cea mare o întinzi cu sucitorul şi o pui în tavă. Peste ea pui umplutura. Din coca rămasă tai fâşii de 2-3 cm pe care le aşezi în romburi peste umplutură. Dai plăcinta la cuptor şi, cu 5 minute înainte de a fi gata, o scoţi şi o ungi cu apă. O mai laşi un pic să se rumenească.