Reţete de la cititori: Tort cu frişcă şi fructe de pădure – Alice-Sandra Cojan

17 februarie 2014 15:36   Rețete
Ultima actualizare:

Ingrediente: 8 ouă, 8 linguri zahăr, 8 linguri apă rece, 8 linguri făină, un kg frișcă Hulala, 500 g fructe de pădure, 150 ml sirop preparat din apă şi zahăr, 2 plicuri gelatină.

Preparare

Se separă albuşurile de gălbenuşuri, albuşurile se bat spumă tare cu un praf de sare şi cele 8 linguri de apă rece. Gălbenuşurile se amestecă cu zahărul până acesta se topește. Se adaugă peste albuşuri, se pune făina, se amestecă totul de sus în jos.

Se pune compoziția într-o tavă de tort în formă de inimă, unsă şi tapetată. Se dă la cuptor pentru 40 minute. Se pregătește frişca conform indicaţiilor de pe ambalaj.

Blatul copt şi răcit se taie în trei şi se însiropează foile. Se umplu cu frişcă, se îmbracă tortul în frișcă, se pun fructele de pădure peste care se adaugă gelatina topită. Poftă bună!

Mai multe