Reţete de la cititori: Prăjitură cu vişine - Diana Elena Cătănoiu

17 februarie 2014 15:39   Rețete
Ultima actualizare:

Ingrediente:Blat: 12 gălbenușuri, 300 grame zahăr, 10 linguri ulei, 10 linguri lapte, 5-6 linguri cacao, 2 lingurițe bicarbonat de sodium, 400 grame făină Se prepară două blaturi.

Siropul: se scurge zeamă de la vișine, se fierbe cu zahăr se lasă la răcit, se pune un pic de esență de rom, se însiropează blaturile .

Crema 1: 600 ml lapte, 250 grame zahăr, 2 pachete zahăr vanilat, 2 budinci vanilie. Se face budincă, se lasă la răcit se amestecă cu 400 grame margarină.

Crema 2: 500 grame cremă patiserie Megle (frișcă), frișcă (smântână) - 400 grame de 32% grăsime. Se bat separat după care se amestecă împreună

AsamblareBlat însiropat, jumătate din cremă 1, vișine proaspete sau congelate, jumătate din cremă 2, blat însiropat, cealaltă jumătate din cremă 1, vișine, cealaltă jumătate din cremă 2.  Deasupra se pune glazură de ciocolată sub diferite forme.

Mai multe