O reţetă gustoasă pe zi: Banana Split

23 februarie 2014 11:45   Rețete
Ultima actualizare:

Ingrediente1 banană mare, bine coaptă, pentru fiecare porţie3 cupe de îngheţată diferită, pentru fiecare porţie100 ml sos de ciocolată2 cireşe glasate, pentru fiecare porţie 100 g frişcăPentru sosul de ciocolată100 g unt1 pahar zahăr pudră2 gălbenuşuri3 linguri cacao2 pachete zahăr vanilat

Preparare

1.    Cureţi banana de coajă, o tai în două, pe lungime, şi aşezi cele două jumătăţi într-o farfurie de desert mai încăpătoare. Între cele două jumătăţi de banană aşezi cele trei sortimente de îngheţată, adaugi frişca, asezonezi cu sos de ciocolată şi garniseşti cu cireşe glasate. Serveşti imediat.

2.     Pentru sosul de ciocolată, freci untul topit (dar nu prea fierbinte) cu zahărul pudră şi cu cel vanilat, adaugi ouăle şi freci până se transform în cremă. Adaugi pudra de cacao treptat şi freci bine pentru a se îngloba perfect.

Mai multe