O reţetă gustoasă pe zi: Supă de mărar cu găluşte
23 februarie 2014 17:12
Rețete
Ultima actualizare:
Ingrediente50 g unt 1 lingură făină1 gălbenuş 100 ml smântână 2 legături de mărar 1 l apă caldă sarePentru găluşte 1 ou plus1 albuş 2 linguri griş un praf de sare
Preparare
1. Rumeneşti uşor făina în unt, adaugi mărarul tocat mărunt şi stingi cu 1 l de apă caldă. Condimentezi cu sare, după gust, şi laşi să fiarbă 5 minute.
2. Separat, baţi oul întreg plus un albuş cu un praf de sare, adaugi grişul şi amesteci bine. Cu ajutorul unei linguriţe modelezi găluşte din compoziţia de griş, pe care le fierbi în supă 10 minute.
3. Freci gălbenuşul rămas cu smântâna şi dregi supa.
4. După 2-3 clocote, dai supa deoparte şi o serveşti fierbinte.