O reţetă gustoasă pe zi: Piure de mazăre
Ingrediente1 bucată filé de cod 300 g mazăre congelată2 linguri ulei de măsline sare
Pentru sosul de ciuperci6 ciuperci albe 1 ceapă albă mică 4 linguri ulei de măsline 4 linguri făină 1 cană supă de vită din cuburi sare piperPentru decor½ ardei gras roşuverdeaţă, după gust
Preparare1. Speli peştele, îl porţionezi şi pui bucăţile uscate să se prăjească în ulei. Pui mazărea la fiert şi apoi o zdrobeşti şi o freci cu ulei de măsline şi sare.2. Pentru sos topeşti untul într-o tigaie şi pui ceapa să se călească. Separat, sotezi şi ciupercile în unt, în altă tigaie. După ce s-a înmuiat ceapa adaugi făina şi sarea şi amesteci rapid până ce s-au încorporat făina cu untul. Adaugi ciupercile, stingi cu supa de vită şi amesteci până ce făina se dizolvă în supă şi nu sunt cocoloaşe. Laşi să fiarbă la foc mic până sosul se îngroaşă. Îl strecori sau îl serveşti cu tot cu ciuperci.3. Serveşti peştele cu piure de mazăre şi sos cu decor de fâşii subţiri de ardei gras, sotate şi ele, şi verdeaţă.