Reţete de la cititori: Ciocolată de casă – Diana Barbu

3 martie 2014 10:00   Rețete
Ultima actualizare:

Ingrediente: 250 g lapte praf, 3 linguri cu vârf de cacao, 100 g unt, 250 g zahăr brun, 100 ml apă, esenţă de rom (opţional se mai poate pune şi nuci, alune, stafide).

Mod de preparare:

Într-un bol încăpător, amestecăm laptele praf cu cele 3 linguri de cacao şi la final punem, dacă dorim stafidele, nucile, etc.Ungem o formă sau o tavă cu unt şi o lăsăm de-o parte. Punem apă împreună cu esenţele şi zahărul într-o crăticioară, la foc mic, cam 10-15 minute, până se topeşte zahărul şi siropul şi lăsăm să fiarbă până clocoteşte.

După aceea, tăiem untul sau margarina în bucăţele mici şi le punem în siropul de zahăr şi punem din nou pe foc şi lăsăm să fiarbă un pic. Luăm cratiţa de pe foc şi aşa fierbinte, punem siropul peste amestecul din bol, şi omogenizăm totul rapid şi foarte bine, după care punem conţinutul în tava unsă. Punem ciocolata la rece pentru 3-4 ore, până se întăreşte.

Mai multe