O reţetă gustoasă pe zi: Spumă de ciocolată
Ingrediente170 g ciocolată amăruie 4 gălbenuşuri 50 g zahăr20 ml coniac 125 g unt 30 ml cafea concentrată4 albuşuri 250 g frişcă portocală confiată
Preparare
1. Baţi gălbenuşurile cu zahărul la bain-marie. Adaugi coniacul şi continui să baţi până când amestecul devine spumos, apoi muţi castronul în apă rece şi baţi în continuare până se îngroaşă amestecul.
2. Topeşti ciocolata şi untul pe baie de aburi, apoi adaugi cafeaua concentrată şi laşi să se răcorească. După ce s-a răcit, adaugi crema de gălbenuşuri.
3. Baţi albuşurile spumă. În crema de ciocolată adaugi treptat frişca, apoi albuşurile bătute spumă şi amesteci uşor până se omogenizează.
4. Clăteşti cupele cu apă rece, torni crema, ornezi cu portocale confiate şi dai la rece pentru câteva ore.