Reţete de la cititori: Prăjitură Snikers – Ana Guran
Ingrendiente: 12 ouă, 36 linguri zahăr, 6 linguri făină, 200 g nucă măcinată, 1 praf de copt, 200 g ciocolată albă, 300 g nucă tăiată, 100 g ciocolată neagră, 4 linguri apă, 2 pachete unt sau Rama.
Preparare
Blat: 12 albuşuri se bat spumă cu 12 linguri zahăr, când sunt bătute bine se adaugă făină, nuca măcinata şi praful de copt. În tavă se pune hârtie apoi compoziţia şi se dă la copt.
Ciocolata albă se dă pe răzătoare (mare), când este copt blatul (pişcotul) şi se scoate din cuptor imediat se presară ciocolata rasă.
Crema: 12 gălbenuşuri, 16 linguri zahăr şi apa se amestecă bine cu mixerul până se topeşte zahărul. Zahărul care a rămas se pune intr-o cratiţă pe foc şi se topeşte. Untul se topeşte separat iar când zahărul este topit se pune untul peste, se amesteca bine până se omogenizează iar apoi se pun gălbenuşurile şi nuca tăiată.
Se amestecă cu lingura de lemn până se desprinde de pe cratiţă. Se pune peste blat caldă. Deasupra se pune ciocolata neagră. (Ciocolata se topeşte cu 2-3 linguri de ulei in cuptorul cu microunde).