O reţetă gustoasă pe zi: Socată
21 mai 2014 8:01
Rețete
Ultima actualizare:
Ingrediente12 flori de soc600 g zahăr tos2 lămâi1 cub de drojdie proaspătă
Preparare
1. Într-un borcan mare (de murături) de 5 l pui florile de soc bine spălate. Adaugi sucul lămâilor şi cojile tăiate felii. Acoperi cu apă numai aceste ingrediente şi laşi aşa până a doua zi.
2. În ziua următoare, torni apă rece să umpli borcanul, adaugi drojdia sfărâmată, acoperi cu un tifon (nu capac, pentru că trebuie să aibă loc să se evapore gazul provenit de la fermentare) şi laşi aşa, într-un loc cât mai însorit, pentru încă trei zile, în funcţie de cât de acidulată vrei să iasă socata. Amesteci în fiecare zi în borcan şi apoi o strecori şi o pui la rece.