Click! îţi dă reţeta câştigătoare de la cititori: Tort cu nucă şi ciocolată - Andrei Valeriu
Câştigătorul noastru se numeşte Andrei Valeriu. El va primi un set de cuţite.
Ingrediente: 20 linguri zahăr, 16 ouă, 5 linguri nucă măcinată, 8 linguri făină , puţin praf de copt, 150 g nuci tăiate bucăţele şi prăjite în cuptor, 1 lingură cacao, 250 g zahăr, o budincă de vanilie, 400 ml lapte, 200 g unt, ciocolată topită şi amestecată cu ulei pentru a îmbrăca tortul.
Blatul 1: Se poate face un blat pe care o să îl tăiem în două, dacă dorim să facem două blaturi înjumătăţim cantităţile. 10 albuşuri se bat spuma cu 10 linguri de zahăr, se adaugă cele 10 gălbenuşuri, 5 linguri de nucă măcinată, 5 linguri făină şi puţin praf de copt. Compoziţia se toarnă într-o tavă unsă cu ulei şi tapetată cu făină şi se coace în cuptor circa 20-30 minute. Blatul 2: 6 albuşuri se bat spumă cu 10 linguri de zahăr, se adaugă 3 linguri făină, 150 g nuci tăiate bucăţele şi prăjite în cuptor şi o lingură cacao. Compoziţia se toarnă într-o tavă unsă cu ulei şi tapetată cu făină şi se coace în cuptor circa 20-30 minute.
Crema: 6 galbenuşuri se freacă cu 250 g zahăr, o budincă de vanilie şi 400 ml lapte. Se amestecă bine şi se pun la fiert până se îngroaşă. După ce s-a răcit se amestecă cu 200 g unt.
Asamblare: Primul blat se taie în două. Se aşează pe o tavă partea de jos a primului blat, se pune cremă, blatul 2, iarăşi cremă, se pune cealaltă jumătate a primului blat şi deasupra glazura de ciocolată. Se decorează după preferinţa fiecăruia.