Orez cu roşii şi crenvurşti

12 ianuarie 2019 0:11   Rețete
Ultima actualizare:

Îți place orezul? Dar crenvurștii? Îți propunem o rețetă super gustoasă cu cele două ingrediente: orez cu roșii și crenvurști.

Orezul este cel mai popular tip de cereală la nivel mondial. Mai mult de jumătate din glob se hrănește cu orez, consumul acestuia dublându-se în ultimele trei decenii. O rețetă cu orez este sățioasă și gustoasă, așa că te învățăm cum să prepari orez cu crenvurști.

Ingrediente Orez cu roşii şi crenvurşti

  • 300 g orez,
  • 8 roşii cherry,
  • 4 crenvurşti,
  • 200 g mazăre,
  • 200 g ciuperci,
  • 150 g măsline,
  • 100 g porumb,
  • câteva frunze mentă proaspătă,
  • 2 linguri ulei,
  • 1 lingură zeamă de lămâie,
  • 1 lingură muştar,
  • sare,
  • piper.

Mod de preparere Orez cu roşii şi crenvurşti

Speli orezul în câteva ape, apoi îl laşi 10 minute în apă rece. Îl scurgi şi îl pui la fiert într-un litru de apă. Laşi vasul neacoperit, iar când începe să fiarbă îl acoperi şi îl mai ţii 10 minute fără să umbli la el. Dai deoparte şi-l laşi acoperit 20 de minute, apoi îl afânezi uşor cu o furculiţă şi îl pui într-un castron. Speli roşiile și ciupercile. Cureți ciupercile, le feliezi doar pe cele mai mari, le sotezi pe toate ușor, împreună cu mazărea, apoi le dai deoparte. Fierbi crenvurştii şi îi tai felii. Pui peste orez toate ingredientele, amesteci bine cu zeamă de lămâie și muștar. Potriveşti de sare, piper și servești imediat.

Citește și:

Orezul, un aliment foarte sănătos​

Mai multe