Ouă boiereşti – Cornea Laurenţa

26 aprilie 2016 13:47   Rețete
Ultima actualizare:

Ingrediente

•         100 g slănină

•        roşie 1 ceapă (mică)

•        1 cartof

•        Sare

•        cimpoier

•        1/2 ardei roşu

•        Pătrunjel verde

•        6 ouă

•        aluat

•        300 g făină

•        1/2 linguriţă sare

•        2 linguri Untură

•        1/2 praf de copt

•        apă rece

Mod de preparare

Într-un bol amestecăm făina cu sarea, praful de copt, după adăugăm untura, amestecăm până rezultă un aluat sfărâmicios, apoi adăugăm apă rece şi obţinem un aluat omogen. Învelim Într-o folie alimentară şi dăm la rece 30 de minute.

Tăiem slănină în felii (potrivite) şi le prăjim până ce se rumesc. Puţin, adăugăm ceapa tocată şi lăsăm 1 minut să se călească împreună. După adăugăm cartoful tăiat cubuleţe, 3 linguri de apă, condimente după gust şi lăsăm să se prăjească circa 5 minute. Întindem aluatul într-o foaie pe masa înfăinată, tăiem aluatul în 6 pătrate egale. Formele de brioşe le tapetăm cu hârtie de copt,  adăugăm câte o bucată de aluat în fiecare formă.

Adăugăm câte o lingură de umplutură. Deasupra spargem câte un ou, adăugăm pătrunjel verde, ardei tocat şi dăm la cuptorul încălzit până ce oul este închegat şi aluatul este rumenit. Poftă bună!

Mai multe