Ouă Faberge – Amalia Sasarman

15 iunie 2016 9:19   Rețete
Ultima actualizare:

Ingrediente:

•           15 coji de ouă întregi

•           1 morcov mare

•           100 g boabe de porumb dulce

•           100 g păstăi de fasole verde

•           1/2 ardei gras roşu

•           3 lg de mazăre

•           100 g piept de pui

•           50 caşcaval

•           sare

•           piper

•           1 lgt pătrunjel verde tocat

•           1200 ml apă

•           20 g gelatină

Mod de preparare:

Eu am avut la congelator, pregătite din toamna trecută, porumbul, fasolea verde şi mazărea, deoarece îmi place să am de toate, mai ales că părinţii mei au o grădina mare şi plină de bunătăţi.

Prin urmare am pus la fiert doar morcovul curăţat şi tocat cubuleţe în cca 1 l de apă. Când a fost aproape fiert, am adăugat şi legumele congelate împreună cu ardeiul tăiat cubuleţe, sare , piper şi pătrunjelul verde. Am mai lăsat la foc mic 10 minute, după care am strecurat totul şi am păstrat zeama. Cojile de ouă le-am adunat timp de o săptămâna, procedând astfel de fiecare dată când am avut nevoie de ele: am spart oul doar cât o moneda de 10 bani şi am golit cu grijă conţinutul; am spălat bine cojile astfel obţinute şi le-am pus la uscat. Cât timp se răceşte zeama de legume, tai cubuleţe pieptul de pui şi caşcavalul şi pui gelatină la umflat în 200 ml de apă rece.

 Când s-a umflat suficient (se transformă într-o masă omogenă de granule) o pui pe foc mic şi amesteci încet până când se lichefiază. Ai grijă să nu fiarbă, fiindcă atunci se taie şi nu o mai poţi folosi! Laşi gelatină să se răcorească şi apoi o amesteci cu zeama de la legume. Umpli cojile de ouă cu legume, piept de pui şi caşcaval, cam 1/3 şi completezi cu supă. Laşi ouăle la rece cca 2 ore, după care le decojeşti cu grijă. Le serveşti pe felii de caşcaval, cu multă dragoste.

Mai multe