Paella cu vinete - Brînduşa Aluculesei

6 decembrie 2016 14:30   Rețete
Ultima actualizare:

Ingrediente:

3 vinete,

2 cepe,

2 roşii mari,

1 ardei iute,uscat,

300 g penne,

1 linguriţă busuioc uscat,

1 linguriţă oregano,

300 g salam uscat,

300 g caşcaval,

1 lingură condimente de legume,

câţiva căţei de usturoi,

3-4 linguri de ulei,

1 linguriţă sare,

1 kg carne tocată de porc.

Mod de preparare:

Se spală vinetele, se feliază în felii fine, se sărează şi se coc pe grătar sau în tigaie,cu puţin ulei. Apoi se aşază într-o tavă rotundă. Jumătate de felie să fie în tavă şi jumătate să fie peste margini şi ca să fie toată tava cuprinsă cu felii de vinete, se mai aşează şi în interior felii fine de vinete. Se curaţă ceapa, se toacă şi se pune la prăjit cu puţin ulei,se lasă să se pătrundă bine ceapă, apoi se adaugă roşiile, tocate cuburi, carnea de porc, salamul uscat, tăiat cubuleţe, busuiocul, oregano, condimente de legume, ardeiul iute tăit în felii fine şi se lasă să fiarbă la foc potrivit, până se evaporă surplusul de lichid, apoi se adaugă pastele penne, fierte după instrucţiunile de pe ambalaj, usturoiul făcut mujdei, se amestecă uşor şi se toarnă compoziţia în tavă peste feliile de vinete. Se presoară caşcaval ras, se adună feliile de vinete peste compoziţie, se mai adaugă puţin caşcaval ras şi se dă tava la cuptor, la foc potrivit. Când vinetele se rumenesc frumos este semn că paella este gata. Se scoate tava din cuptor, se lasă să se răcească şi se porţionează. Să aveţi poftă, dragilor!

Mai multe