Paella gustoasă

20 noiembrie 2015 12:29   Rețete
Ultima actualizare:

Ingrediente

6 scoici

1 caracatiţă mică

6 creveţi

1 calamar

1 cană orez

1 ceapă potrivită

1 ardei gras roşu

3 linguri boabe de mazăre

1 căţel de usturoi

2 linguri ulei de măsline

100 ml vin alb

1 l supă de legume

1 foaie de dafin

1 vârf cuţit chilli

1 vârf cuţit şofran

sare

lămâie

Preparare

Căleşti ceapa, usturoiul şi ardeiul în ulei bine încins. Când se înmoaie, adaugi caracatiţa şi calamarul tăiate bucăţele şi le căleşti în continuare. Adaugi supa şi laşi să fiarbă până începe să clocotească. Adaugi orezul, laşi să fiarbă 5-6 minute, apoi adaugi mazărea, foaia de dafin, praful de chilli, şofranul, vinul, sare şi amesteci uşor. Deasupra aşezi scoicile şi creveţii şi introduci vasul la cuptor pentru aproximativ 30 de minute. Serveşti cu felii de lămâie.

Mai multe