Pâine «floare» - Felicia Vanea

4 ianuarie 2016 14:50   Rețete
Ultima actualizare:

Ingrediente

1 kg făină albă

5oo ml apă călduţă

50 g drojdie proaspătă

1 linguriţă sare

1 linguriţă rasă cu zahăr

50 g margarină

Mod de preparare

Într-un bol mai mare de plastic punem făină şi în mijlocul ei se face o adâncitură unde se pune drojdia, sarea, zahărul şi turnam apă călduţă pentru a face maiaua. Amestecăm puţin să se dizolve drojdia şi zahărul şi acoperim cu făină. Lăsăm să crescă maiaua 15 minute. După ce a crescut, amestecăm cu restul de apă călduţă, până ne iese un aluat, care nu se mai lipeşte de mâini. Lăsăm la crescut aluatul circa 30 minute, apoi topim 40 g margarină, o lăsăm puţin să se răcescă (nu o adăugăm fierbinte în aluat, o lăsăm să se răcească şi o încorporăm uşor). Am folosit o formă de tort, cu inel reglabil, i-am tapetat fundul cu hârtie de copt şi am rupt bucăţele mici din aluat, am făcut biluţe, pe care le-am pus în cerc, una lângă alta. Am lăsat la crescut 15 minute, apoi am dat formă la cuptorul încins pentru 1 oră la foc mic spre mediu. Când am scos pâinea, am tamponat puţin cu apă. Va avea coajă crocantă şi miez pufos. Este tare gustoasă, bună, săţioasă.

Mai multe