Pandişpan pufos cu vişine - Petraru Crăiţa Amalia

28 iulie 2011 17:26   Rețete
Ultima actualizare:

Mod de preparare: Mixaţi ouăle împreună cu mirodeniile şi zahărul până se obţine o cremă groasă, albă şi strălucitoare.

Astfel veţi şti că s-a topit zahărul, apoi se adaugă treptat uleiul, lapte puţin câte puţin, iar la sfârşit, se încorporează făina cernută împreună cu 1 plic praf de copt.

Se va obţine un aluat pufos şi aerat, cu o consistenţă un pic mai groasă decât cea a aluatului de clătite.

Turnaţi compoziţia într-o tavă mare de aragaz căptuşită, inclusiv pereţii, cu hârtie de copt.

Aşezaţi uniform deasupra aluatului, vişinele puţin scurse.

Se dă la cuptorul bine încins, cu 15 minute înainte de a introduce tava, pentru 35-40 min sau până ce trece testul cu scobitoarea şi este frumos rumenită.

Se scoate din tavă, se lasă câteva minute la răcit, apoi se taie în porţii potrivite. Se serveşte după preferinţă, pudrată cu zahăr pudră sau simplă. Va ieşi o prăjitură extraordinar de pufoasă delicioasă.

Poftă bună!

Vezi şi:

Tort Doboş

Prăjitură cu iaurt şi vişine

Chec cu vişine

Trimite şi tu o reţetă delicioasă!

Eşti expertă în bucătărie? Îţi place să inventezi reţete? Preparatele tale arată ca-n reviste? Găteşte ceva bun, aranjează apetisant mâncarea pe un platou şi fă-i o fotografie.

Trimite-ne reţeta pe adresa de email retetasaptamanii@click.ro. Cea mai arătoasă reţetă va fi publicată în fiecare sâmbătă, în paginile de sănătate din ziarul Click! şi va fi premiată.

Celelalte reţete interesante, însoţite de fotografii, vor fi publicate pe site-ul www.click.ro. Caută-ne şi pe Facebook!

Mai multe