Panna cotta cu cireşe – Bianca Raluca Panazan

22 august 2016 10:55   Rețete
Ultima actualizare:

Ingrediente

•        300 g cireşe

•        100 g zahăr

•        300 ml lapte

•        200 ml smântână lichidă

•        3 linguri apă

•        1 baton de scorţişoară

•        1 linguriţă extract de vanilie

•        10 g gelatină granule

Mod de preparare

Cireşele se spală bine, se scot sâmburii şi se pun într-o crăticioara împreună cu zahărul, apa şi batonul de scorţişoară. Se lasă pe foc cam 15 minute, până se obţine un sos mai gros. Se scoate batonul de scorţişoară şi se pune extractul de vanilie. Se opresc 8 linguri din compoziţia de cireşe. Restul se pasează cu un mixer vertical până devine o cremă fluidă. Gelatina se hidratează cu 3 linguri de apă şi se lasă deoparte. Laptele se amestecă cu smântână lichidă, se pune pe foc până se încălzeşte, se adaugă gelatină până se dizolvă complet gelatina. Laptele se pune peste pasta de cireşe pasată, se toarnă în forme şi se dau la frigider pentru 3-4 ore sau până a două zi. Când serviţi se pune sosul de cireşe.

Mai multe