Papricaş cu găluşte
Avem pentru voi o rețetă tradițională ungurească de papricaș cu găluște. Se prepară ușor și este tare gustoasă. O să vă convingeți de asta de la prima înghițitură.
Rețeta de papricaş cu găluşte
Dacă vrei să afli cum faci cel mai gustos papricaș cu găluște, urmărește pașii de mai jos și în 35 de minute o să ai o mâncare sățioasă și gustoasă în farfurie.
Ingrediente papricaş cu găluşte
- 800 g piept de pui,
- 3 cepe roşii,
- 3-4 linguri de ulei,
- 1 linguriţă boia de ardei dulce (paprica),
- 2 ardei graşi,
- 2-3 roşii proaspete sau conservate,
- sare.
- 2 linguri ulei,
- 50 g orez,
- 30 g unt,
- 2 ouă,
- 1 lingură pătrunjel verde tocat,
- 100 g fulgi de ovăz,
- sare.
Mod de preparare papricaş cu găluşte
Tai ceapa mărunt, o căleşti în uleiul bine încins şi două linguri de apă. Când începe să se înmoaie, adaugi carnea tăiată bucăţi potrivite şi boiaua de ardei. Laşi să se prăjească 2-3 minute, amestecând mereu. Adaugi sare, ardeii şi roşiile tăiate cubuleţe, acoperi cu un capac şi laşi să fiarbă aproximativ 15 minute. Adaugi apă caldă doar dacă scade prea tare zeama.
Între timp, fierbi orezul în apă cu sare şi două linguri de ulei, 10 minute. Îl iei de pe foc, adaugi fulgii de ovăz şi îl laşi să se umfle. Când s-a răcit, îi adaugi două gălbenuşuri, unt, pătrunjel şi sare. Amesteci, iar la final încorporezi albuşurile bătute spumă. Din amestec formezi găluşte, pe care le fierbi în apă cu sare 10 minute. Serveşti cald, garnisit cu găluşte, inele de ceapă și verdeață.