Pască țărănească cu brânză sărată

13 aprilie 2017 12:11   Rețete
Ultima actualizare:

Înainte să apară stafidele, coaja de lămâie sau alte arome, străbunicile noastre obișnuiau să prepare această pască. Foloseau brânză de oi sau de vaci sărată și făceai deasupra o cruce din aluat de cozonac. Mergeau mai apoi la biserică cu pasca, cozonacul și ouple roșii pentru a fi sfințite.

De ce ai nevoie pentru pască țărănească

Pentru aluat

500 g făină

3 gălbenușuri

150 g zahăr

125 ml lapte

100 g unt sau smântână

½ cub drojdie

1 praf de sare

arome, opțional

Pentru umplutură

100 g smântână

250 g brânză sărată

2 gălbenușuri

100 g zahăr

1 ou, pentru uns

Află cum se prepară pasca țărănească cu brânză sărată pe clickpoftabuna.ro.

Vezi cum se face pasca cu brânză în stil italian.

Descoperă cum se face pasca cu ciocolată.

Mai multe