Paste Caccavella umplute – Anişoara Ursan
Ingrediente
2 paste Caccavella (sau nişte scoici mai mari din paste făinoase)
1 piept dezosat potrivit de mare
200 g afumătură fără os
1 ceapă roşie
2 ardei graşi
2 roşii
6 ouă de prepeliţă
5-6 ciupercuţe
100 ml ulei de măsline
Sare
Piper
1 linguriţă de legume dezhidratate
mărar verde
o lingură de smântână
Preparare
Se pune la fiert 1 litru de apă cu un praf de sare, iar când dă primul clocot, băgăm pastele caccavella să fiarbă aldente, cca 15 minute. Se scot pe o farfurie şi se lasă la răcit. Într-un pic de ulei încins, călim afumătura tăiată cubuleţe, adăugăm ceapa tăiată mărunt, ciupercile feliate, pieptul de pui tăiat în cubuleţe mici, ardeiul şi roşiile mărunţite şi lăsăm să se călească un pic, potrivim de sare şi piper, dăm de pe foc şi presărăm mărar tocat fin. Umplem fiecare scoică cu această umplutură, apoi spargem deasupra fiecăreia câte 3 ouă de prepeliţă pentru a lega un pic umplutura. Se aşează într-o tavă mai înaltă, cu umplutură în sus şi adăugăm în tăviţă apă, până sub buza pastelor, în care adăugăm un praf de sare, linguriţa de legume deshidratate, un pic de ulei de măsline şi dăm la cuptor până se coc bine ouăle de prepeliţă de deasupra. Se servesc calde, cu smântână şi mărar tocat fin. Poftă bună!