Paste cu creveţi şi brânză Brie- Georgiana Camelia Margine

7 octombrie 2012 13:08   Rețete
Ultima actualizare:

Ingrediente: 250 g paste scurte (merg foarte bine şi melci sau fusili), 120 g brânză brie, 500 g creveţi proaspeţi, 2 cubuleţe unt, 1 căţel mic usturoi, 1 linguriţă cu vârf pastă de măsline negre, 5 frunze de busuioc, 1 pahar vin alb, 200 g parmezan ras (de preferat parmigiano reggiano), sare, piper negru.

Mod de preparare: Se fierb pastele în apă cu sare şi puţin ulei de măsline conform instrucţiunilor de pe pachet.

Se curăţă creveţii de capete şi cozi. "Cojile" de pe creveţi se clătesc în apă, se scurg bine şi se păstrează pentru unt. Creveţii curăţaţi se clătesc şi ei în apă rece şi se absorb bine cu şerveţele de hârtie.

Într-o crăticioară se topeşte untul la foc mic. Se adaugă apoi "cojile" creveţilor, vinul şi foarte puţină sare. Se fierbe totul la foc mediu circa 10 minute. Se strecoară untul şi se păstrează fierbinte până veţi avea nevoie de el.

Cât fierb pastele se încinge uleiul de măsline. Se adaugă în ulei piper negru proaspăt măcinat şi usturoiul strivit. Se amestecă rapid şi când usturoiul începe să miroasă adăugaţi creveţii şi sotaţi până devin roz (2 -3 minute).

Într-un bol se amestecă brânza ruptă bucăţele (curăţată de coajă) şi pasta de măsline.

Se scurg pastele şi aşa fierbinţi se pun în bol peste brânză. Se amestecă rapid până brânza e topită complet. Adăugaţi peste untul topit aromat şi creveţii.

Se condimentează cu sare şi piper după gust. Rupeţi frunzele de busuioc şi amestecaţi-le puţin cu pastele. La sfârţit presăraţi în farfurii 2-3 linguri de parmezan ras.

Mai multe