Paste cu piept de pui - Ripa Elena

18 mai 2012 13:37   Rețete
Ultima actualizare:

Ingrediente: 1 linguriţă piper negru. 100 ml ulei de măsline, 1 ceapă roşie, 2 cepe albe, 300 ml suc de roşii, o legătură mărar proaspăt, 2 morcovi potriviţi, 2 bucăţi păstârnac, 150 g ciupercuţe, 2 piepţi de pui, o lingură condimente, 4-5 căţei usturoi (după gust), 1 arder gras roşu.

Mod de preparare:

Pentru început punem pastele la fiert într-un vas cu apă şi un pic de sare. Se lasă la fiert 7-8 minute. După ce le-am fiert le-am pus într-un lighean şi am adăugat peste ele apă rece. Le lăsăm la scurs.

Legumele le curăţăm, le spălăm şi le tăiem cubuleţe. Punem la călit ceapa, morcovul, păstârnacul şi ardeiul. Lăsăm 5-10 minute apoi adăugăm şi pieptul tăiat cubuleţe.

Omogenizăm bine, lăsăm 3-4 minute după care adăugăm o ceşcuţă de apă şi lăsăm la fiert la flacără mică.

Când încep legumele să fie fierte adăugăm şi ciupercuţele tăiate feliuţe, condimentăm după gust şi mai lăsăm câteva minute să fiarbă.

Adăugăm sucul de roşii, lăsăm 10-15 minute la fiert după care închidem focul şi adăugăm usturoiul (eu l-am tăiat în bucăţele mai mici) şi acoperim cu un capac. Se serveşte cald.

Poftă bună!

Trimite şi tu o reţetă delicioasă!

Eşti expertă în bucătărie? Îţi place să inventezi reţete? Preparatele tale arată ca-n reviste? Găteşte ceva bun, aranjează apetisant mâncarea pe un platou şi fă-i o fotografie.

Trimite-ne reţeta pe adresa de email retetasaptamanii@click.ro. Cea mai arătoasă reţetă va fi publicată în fiecare sâmbătă, în paginile de sănătate din ziarul Click! şi va fi premiată.

Celelalte reţete interesante, însoţite de fotografii, vor fi publicate pe site-ul www.click.ro. Caută-ne şi pe Facebook!

Mai multe