«Pătrăţele» cu ciocolată - Cojan Clementina

6 mai 2012 14:12   Rețete
Ultima actualizare:

Ingrediente: 200 g făină, 50 g zahăr, 125 g unt.

Pentru caramel: 120 g unt, 100 g zahăr, 1 lingură miere.

Pentru lapte condensat: 250 g lapte praf, 250 g zahăr, 50 g unt, 300 ml apă.

Pentru glazură: 250 g ciocolată menaj.

Mod de preparare:

Pentru pregătirea blatului, se amestecă făina cu zahărul, se adaugă apoi untul, amestecând până se obţine un aluat omogen.

Se întinde aluatul într-o tavă dreptunghiulară mică, tapetată cu folie de copt, apoi se introduce în cuptorul preîncălzit pentru 25 minute.

Între timp, se prepară laptele condensat, amestecând în blender apa clocotită cu restul ingredientelor,circa 3 minute.

Se fierb circa 2 minute, până se obţine un lapte gros. Separat, se pun într-o crăticioară ingredientele pentru caramel şi se fierb, amestecând continuu, până se obţine un sos gros.

Se amestecă cu laptele condensat şi se toarnă peste blatul, răcit. Se lasă să se întărească.

Se topeşte ciocolata de menaj la bain-marie, se lasă să se răcorească puţin, apoi se întinde peste stratul de caramel.

Prăjitura se lasă la rece pentru câteva ore, apoi se taie cu un cuţit foarte bine ascuţit.

Poftă bună!

Trimite şi tu o reţetă delicioasă!

Eşti expertă în bucătărie? Îţi place să inventezi reţete? Preparatele tale arată ca-n reviste? Găteşte ceva bun, aranjează apetisant mâncarea pe un platou şi fă-i o fotografie.

Trimite-ne reţeta pe adresa de email retetasaptamanii@click.ro. Cea mai arătoasă reţetă va fi publicată în fiecare sâmbătă, în paginile de sănătate din ziarul Click! şi va fi premiată.

Celelalte reţete interesante, însoţite de fotografii, vor fi publicate pe site-ul www.click.ro. Caută-ne şi pe Facebook!

Mai multe