Penne carbonara cu ciuperci: Reţetă

25 iunie 2015 13:45   Rețete
Ultima actualizare:

Pentru cei care iubesc mâncarea italiană şi nu numai am pregătit o reţetă specială: penne carbonara cu ciuperci. Se prepară rapid, iar rezultatele sunt excelente.

Vă plac pastele? Dacă da, trebuie să încercaţi aceste penne carbonara cu ciuperci. Ingredientele pe care le enumerat mai jos ajung pentru două porţii. Dacă aveţi aparat special, puteţi pregăti chiar voi pastele în casă. Puteţi opta pentru penne sau spaghete. Spor la treabă!

Penne carbonara cu ciuperci: INGREDIENTE

  • 1/2 din pungă cu spaghete sau penne
  • 200 ml de smântână de gătit (1 cutie mică)
  • 150 grame kaizer feliat
  • 1 lingură de ulei
  • 200 grame ciuperci champignon tăiate feliuţe subţiri
  • 2 ouă crude (de fapt numai gălbenuşurile)
  • sare
  • piper
  • parmezan

Penne carbonara cu ciuperci: MOD DE PREPARARE

Aşa se prepară penne carbonara cu ciuperci. Pentru început avem nevoie de o tigaie de Teflon. Prăjim kaizerul în tigaie. Atenţie, nu punem ulei. Lăsăm felii la prăjit până se rumenesc şi iese apă din ele. Apoi le socatem din tigaie, le tăiem fâşii şi le punem iar la prăjit. Imediat turnăm şi ciupercile pe care le tăiem feliuţe subţiri. Le călim 2-3 minute şi adăugăm smântână, sarea şi piperul.

Apoi lăsăm 7-8 minute să fiarbă (ciupercile vor lasă apă şi în timpul asta aşteptăm să scadă). Între timp fierbem pastele cu un minut mai puţin faţă de cât scrie pe ambalaj, le scurgem şi le răsturnăm peste sosul cu kaizer şi ciuperci, scrie bucatariaanei.blogspot.ro. Încă puţin şi acestă reţetă penne carbonara cu ciuperci va fi gata.

Lăsăm tigaia 1-2 minute pe foc. O luăm de pe foc, punem gălbenuşurile crude şi amestecăm. După ce punem în farfurii, presăram parmezan deasupra. Şi gata! Reţeta penne carbonara cu ciuperci poate fi servită. Cei dragi vor fi tare încântaţi de preparat şi îl puteţi prepara şi în weekend pentru invitaţi. Poftă bună!

Mai multe