Piept de curcan umplut

3 februarie 2016 11:47   Rețete
Ultima actualizare:

Ingrediente

700 g piept de curcan

200 g mazăre

250 g şuncă

1 ou

miezul de la 2 felii de pâine înmuiat în lapte

nucşoară

100 g bacon

1 legătură pătrunjel

3 cepe

100 g porumb

2 ardei roşii

150 ml vin alb sec

sare

piper

50 ml ulei

Preparare

Tai carnea în aşa fel încât să obţii o bucată cât mai întinsă pe care o presari cu sare şi piper. Tai bucăţi şunca. Amesteci miezul de pâine înmuiat şi bine stors cu mazărea, porumbul şi ardeii tăiaţi mărunt, sarea, piperul, nucşoara și oul. Întinzi amestecul pe felia de piept, rulezi şi înveleşti rulada cu feliile de bacon. Legi cu aţă de bucătărie şi prăjeşti pe toate părţile. O aşezi într-un vas care merge la cuptor, adaugi ceapa curăţată şi tăiată în patru şi torni vinul. Laşi la cuptor 45 de minute.

Mai multe