Piept de curcan umplut, recomandat de Click! Poftă bună

3 mai 2013 8:12   Rețete
Ultima actualizare:

Timp de preparare: 1h 30 min

Dificultate: medie

Ingrediente 1 piept de curcan 400 g telemea de oi 4 ouă 3 linguri ulei (sau 50 g unt) 1 legătură ceapă verde 1 legătură usturoi verde 1 legătură de mărar 1 legătură de pătrunjel 7-8 frunze de mentă verde sare piper

Mod de preparare

Tai pieptul de curcan felii şi le subţiezi cu ciocanul de şniţele până la 2 cm grosime, având grijă să nu le rupi. Le pudrezi cu sare, piper şi le laşi la frigider 20 de minute, să se frăgezească.

Toci verdeaţa, ceapa, usturoiul şi menta mărunt şi amesteci totul cu telemeaua de oi rasă şi ouăle bătute.

Aşezi pe planşetă felii­le de carne petrecute puţin una peste alta, torni compoziţia de brânză, ouă şi verdeţuri pe toată suprafaţa. În tinzi şi rulezi strâns carnea cu umplutura în interior. Ungi rulada cu ulei sau cu unt, o înfăşori în folie de aluminiu şi o aşezi într­-o tavă la cuptor pentru circa 50 de minute.

Care e secretul unei fripturi frumos rumenite? Află aici!

Mai multe