Piept de porc umplut – Maria Suzana
Ingrediente: 1 bucată piept de porc fără os de aproximativ 1 kg, 1 pereche cârnaţi uscaţi afumaţi, 8 felii şuncă presată de porc, 8 felii caşcaval, sare, piper, condiment pentru carne de porc sau vegeta.
Preparare:
Se taie 2-3 buzunare în bucată de piept, se aşează carnea pe o bucată mare de folie de aluminiu se condimentează fiecare parte a cărnii, se aşează în primul buzunar 2-3felii de şuncă presată, 2-3 felii de caşcaval, şi 2-3 bucăţi de cârnaţi tăiat mai mic, se repetă aceaşi operaţiune în restul buzunarelor şi deasupra. Se înveleşte bine bucată de carne în folie şi se pune în tavă, iar în tavă se adaugă apă aproximativ jumătate de tavă să fie apă. Se dă la cuptor pentru 1h jumătate, când e gata se scurge apă din tavă, se rupe folia de deasupra şi se mai introduce la cuptor circa 5-10 minute pentru a-i da culoare. Se poate servi cu murături, o garnitură de cartofi.