Piept de pui umplut cu mozzarella – Felicia Vanea
Ingrediente
2 bucăţi piept de pui
4 felii de mozzarella proaspătă, tip caşcaval
2 ouă
făină
pesmet
sare, piper
ulei pentru prăjit
zeamă de lămâie
Preparare
Fiecare bucată de piept de pui se bate uşor cu ciocanul de şniţele, acoperite cu folie alimentară. Le condimentăm cu sare şi piper şi le crestăm astfel încât să introducem câte 2 felii de mozzarella, apoi închidem crestătura cu scobitori.
Batem ouăle, punem sare şi piper. Dăm pieptul prin făină, ou şi pesmet. Le prăjim în ulei bine încins, pe ambele părţi, până devin aurii.
Orezul basmati cu legume
125 g orez basmati
1 jumătate de ardei gras portocaliu
1 ceapă mică roşie
mazăre
1 morcov mic
sare, piper
Într-o oală punem apă la fiert cu un praf de sare şi lăsăm să dea în clocot. Introducem punguliţă cu orez şi lăsăm să fiarbă în jur de 11-12 minute. Tăiem ceapă solzisori, morcovul în bastonaşe subţiri. Scoatem punguliţă de orez, o lăsăm la scurs şi apoi punem orezul într-un bol, îl stropim cu zeamă de lămâie şi îl amestecăm cu legumele trase la tigaie, nu foarte mult 5 minute. Condimentăm cu sare şi piper, după gust. Servim pieptul de pui umplut cu mozzarella cu orezul cu legume şi ardei copţi.