Piept de raţă cu piure de dovleac – Mihaela Vanda Scutaru
Ingrediente:
– 2 bucăţi piept de raţă
– sare şi piper după gust
– 400 g dovleac
– 40 g unt
– o mâna de salată
– zeamă de la 1/2 lămâie
Mod de preparare:
Dovleacul se curăţă şi se taie în bucăţi nici prea mari, nici prea mici. Se pune la fiert într-o oală cu apă cât să-l cuprindă, împreună cu un praf de sare. Se fierbe timp de 17-19 minute. Între timp se încălzeşte cuptorul, la 180 grade. Pieptul de raţă se crestează pe partea cu grăsime, se dă un praf de sare şi piper pe ambele părţi şi se pune într-o tigaie fără ulei, la foc potrivit, câte 5 minute pe fiecare parte. Transferăm pieptul de raţă într-o tavă tapetată cu hârtie de copt şi-l introducem la cuptor, la 180 grade, pentru 8 minute. Cât timp stă pieptul de raţă la cuptor, preparăm piureul de dovleac. Scurgem apa în care a fiert, adăugăm untul, un praf de sare şi-l pasăm cu un blender vertical. Scoatem pieptul de raţă de la cuptor, îl lăsăm la odihnă câteva minute apoi îl tăiem felii. Aranjăm piureul de dovleac pe o farfurie, adăugăm o mâna de salată verde peste care scurgem zeama de la 1/2 lămâie. Poftă bună!