Pilaf cu urzici şi ciuperci – Reţetă
Cine spune că nu te poţi sătura cu o reţetă de post nu a încercat acest pilaf cu urzici şi ciuperci. Este tare gustos şi plin de vitamine. Spor la gătit!
Pentru această reţetă de pilaf cu urzici şi ciuperci e musai să dai o fugă până la piaţă, Vei găsi aici urzici proaspete, dar şi alte verdeţuri necesare pentru prepararea acestei reţete.
Pilaf cu urzici şi ciuperci: INGREDIENTE
- 300 grame urzici
- 500 grame ciuperci
- 1-2 morcovi
- 3 căni de orez
- 1 ceapă uscată
- 2 legături de ceapă verde
- 1 legătură de usturoi verde (sau poate una de leurdă)
- mărar și pătrunjel
- ulei
- sare
- piper
Pilaf cu urzici şi ciuperci: MOD DE PREPARARE
Uite cum se prepară acest pilaf cu urzici şi ciuperci. Prima dată spălaţi bine urzicile, apoi le opăriţi 2-3 minute în apă cu sare şi le puneţi la scurs. Nu uitaţi să păstraţi 6 căni din apa în care au fiert. Până se răcoresc urzicile, spălați și tăiați restul ingredientelor și puneți-le la călit, în ulei: mai întâi ceapa uscată și morcovul, apoi ciupercile. Când a scăzut de tot zeama lăsată de ele, adăugaţi ceapa verde, usturoiul și urzicile.
Amestecați de vreo câteva ori, să-și prindă puțin gust de prăjeală, turnați orezul, încă 2-3 minute de amestecare și, în fine, stingeți cu zeama în care ați opărit urzicile. Sărați, piperați și puneți capacul. După vreo 5 minute adăugați și verdeața tocată, acoperiți la loc și, după alte 5 minute, stingeți focul, pentru ca orezul să se umfle liniștit în aburii lui și să nu se terciuiască, potrivit costachel.ro. E greu să te oprești din mâncat odată ce-ai apucat să guști din acest pilaf cu urzici şi ciuperci. La această reţetă merge de minune un pahar de vin roşu, sau alb, după placul fiecăruia. Poftă bună!
Pilaf cu urzici şi ciuperci: Urzicile te scapă de astenie
Urzicile au un conţinut bogat de fier şi vitamina C, lucru ce ajută la creşterea imunităţii, dar şi la detoxifierea organismului. Aşa că primăvara asta nu le exclude din meniu. Le găseşti în pieţe, la supermarket şi chiar la colţ de stradă. În afară de acest pilaf cu urzici şi ciuperci mai puteţi pregăti supă de urzică, mâncare cu urzici şi usturoi, piure de urzici, chifteluţe de urzici, salată de urzici crude, ciulama de urzici şi multe altele. Nu există familie care, primavara, să nu consume urzici, gătite sub diverse forme.