Pilaf de orez cu verdeţuri - Reţetă
Rapid şi uşor de preparat, această reţetă de pilaf de orez cu verdeţuri este absolut delicioasă. Pilaful de orez poate fi servit ca fel principal de mâncare sau ca şi garnitură.
Iată cum se prepară pilaf de orez cu verdeţuri.
Pilaf de orez cu verdeţuri - Ingrediente
- 2 căni orez
- 1 ceapă
- 1 morcov
- 1 ardei gras
- sare
- piper
- ghimbir
- ulei
- 2-3 căni de amestec de verdeţuri proaspăte, tocate mărunt, de preferinţă pătrunjel şi mărar
Pilaf de orez cu verdeţuri - Mod de preparare
Aşa se preparară pilaf de orez cu verdeţuri. Ceapa şi ardeiul se taie mărunt, morcovul se taie rondele şi se călesc împreună în puţin ulei. Când s-au călit legumele se adaugă orezul spălat în apă rece. Se amestecă bine şi se lasă aşa câteva minute. După care se adaugă apă şi se fierbe 20 de minute (în funcţie de calitatea orezului).
Ce trebuie să faci mai departe la reţeta pilaf de orez cu verdeţuri. Cantitatea de apă adăugată trebuie se fie de 3 ori cantitatea de orez. Dacă mai este nevoie se mai poate adăuga apă. Când începe să fiarbă se adaugă 1 linguriţă de ghimbir, sare şi piper. Când orezul este aproape fiert se adăugă verdeţurile tocate mărunt şi se amestecă timp de 5 minute, la foc mic. Serviţi cald. Poftă bună la pilaf de orez cu verdeţuri.